Бивше старозагорско кино се превръща в Младежки център

Бивше старозагорско кино се превръща в Младежки център  | StandartNews.com

Стара Загора. "Бившето кино „Жельо Диманов" ще стане в Международен младежки център и това ще бъде значима придобивка не само за Стара Загора, като възможност за работа с деца и младежи в риск". Това каза днес зам.-кметът Иванка Сотирова, която е ръководител на проекта.

Той се изпълнява чрез Финансовия Механизъм на Европейското икономическо пространство, с финансовата подкрепа на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия. Общият му бюджет е 1 395 379 евро, от които 60 на сто са за строително-ремонтни дейности и 40 на сто за младежки дейности.

Центърът ще представлява база за гостуващи групи младежи, които ще работят съвместно с млади хора от Стара Загора. За целта ще бъде изградена мултифункционална зала, зала за фото и видео занимания и др. Ще се работи в различни направления – фотография, изобразително изкуство, танци и др.

Центърът ще разполага и с помещения за настаняване и престой на минимум 36 души, което е едно от основните изисквания на Съвета на Европа. В него ще се провеждат семинари, дебати, форуми, дискусии, конференции, обмен на добри практики с други младежки центрове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай