Бивш общинар изгоря като факла

Бивш общинар изгоря като факла | StandartNews.com

Благоевград. Заради каруца с три хлапета на пътя за Гърция две коли се удариха челно и загинаха двама души. От жестокия сблъсък на Е-79 единият от автомобилите се взриви, а шофьорът му изгоря. В нечовешки мъки в пламъците издъхна бившият общински съветник в Симитли Станислав Петров. Трагедията се разигра малко преди 20 часа в понеделник вечерта в отсечката между Симитли и Сандански. По първоначални данни лек автомобил "Ланча Ливра" настигнал каруца. За да не се удари в нея, водачът навлязъл в лентата за насрещно движение. За нещастие там се забил челно в движещия се лек автомобил "Опел Омега", шофиран от Станислав Петров. От зверския удар опелът се е запалил и изгорял. Загинала е и водачката на лекия автомобил "Ланча Ливра" - 44 годишна жена от град Елена. 20 годишният й син, който пътувал с нея, е настанен в Благоевградската болница с фрактура на бедрена кост.

Загиналият Станислав е на 29 години, семеен, има две малки деца. Бил е общински съветник в община Симитли от партия РЗС в мандата от 2007 до 2011 г. Бащата на Станислав - Владимир, е пристигнал в понеделник вечерта в Спешното отделение и започнал да буйства. Наложила се намеса на полицията, за да го укротят.

Униформените са установили, че лек автомобил "Форд Фокус", движещ се към Петрич, също катастрофирал заради каруца. Това станало секунди преди зверската катастрофа.

В каруцата са се возили трима братя от Симитли, които са непълнолетни и са от ромски произход. "Разбрали са какво се е случило на пътя, но не осъзнават каква е вината им. Уплашили се и се прибрали след инцидента. Недопустимо е каруци да се движат по главен път, който е международен. На практика тези ППС-та са убийци на шосето", казаха разследващи. Баща им ще си понесе отговорността, която е предвидена по закон, тъй като е предоставил каруцата на малолетните си деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай