Бирен скандал провали фест

Бирен скандал провали фест | StandartNews.com

Най-голямото българско "Лудогорско надиграване", планирано за края на август в Разград, няма да се проведе. Съборът, който трябваше да се състои на 28 и 29 август в местността Пчелина край града, се проваля, заради нарушените ексклузивни права на генералния спонсор. Това обясни председателят на сдружение "Лудогорие" Валентин Димов, организатор на фолклорния празник.

Голяма бирена компания, която подпомага финансово традиционните възстановки на български сватби, с които тази година фолклористите от Разград атакуваха с три рекорда книгата на Гинес, оттегля спонсорството си от предстоящия събор. Пивоварите са недоволни от факта, че на поляната, където се провеждат инициативите на сдружение "Лудогорие", работят търговски обекти, които продават конкурентни марки бира, обясни Димов.

Ако общината не въведе ред в разрешителните си режими за продажби на култовата поляна на "Пчелина", компанията спонсор ще откаже подкрепа на всички масови събори, организирани в Разград, съобщи председателят на сдружение "Лудогорие". Освен многолюдните възстановки на традиционни български сватби на моравата там всяка година се събират стотици рокери за традиционния събор, организиран от разградския мотоклуб "Лудогорски братя". Купонът на мотористите разчита на спонсорството на същата бирена компания.

За проваленото вече надиграване тази година се бяха записали 40 фолк състава от цялата страна. Те вече са уведомени за невъзможността да се организира съборът. Ако хаосът с търговските разрешителни продължи, следващите събори на фолклористите от сдружение "Лудогорие" ще се организират на друго място, далеч от Разград, предупреди Вальо Димов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай