Билетите за концерти в Добрич - с касов апарат

Билетите за концерти в Добрич - с касов апарат | StandartNews.com

Данъчни инспектори извършват проверки на театри, музей и концерти на територията на цяла Североизточна България с цел да се установи спазени ли са промените в Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства. Това съобщиха от добричкия офис на приходната агенция, като съобщават, че при проверката на концерти, провеждани в Добрич не са установени нарушения.

Контрол за спазването на новите изисквания е извършен и на филмови и музикални фестивали, представления на цирк, историко-археологически резервати и други. При извършените 19 проверки до момента са съставени 4 акта за административно нарушение. При един от проверените театри данъчните са установили, че продажбите за спектаклите се извършват без наличието на касов апарат, за което е съставен акт, като размерът на санкцията за това нарушение може да достигне до 10 000 лева.

Останалите актове са съставени за други нарушения на данъчните закони. Контролът по изпълнението и спазването на въведените данъчни промени продължава на територията на цяла Североизточна България, като се разширява обхватът на проверяваните търговци и институции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай