Билет за зоопарк като за кино

Билет за зоопарк като за кино | StandartNews.com

Билетите за новата зоологическа градина в Пловдив ще струват колкото тези за кино. Това обяви кметът Иван Тотев, докато инспектираше строежа на уникалния зоокът на площ от 40 дка до Гребния канал. Комплексът трябва да отвори врати през юни. "Цените на билетите ще се уточняват допълнително, но в зоопарка едно семейство с деца ще може да си изкара 4 - 5 часа, защото ще е единствен по рода си в България", коментира Тотев. Входните такси ще са по-скъпи от тези в столичния комплекс, където гостите плащат по 4 лева за възрастен и 2 за дете.

50-60 вида животни и птици ще бъдат настанени в 22 хабитата и ще се гледат в условията, близки до природата. За младо семейство мечки вече е пригодена площ от 3,5 декара с две езера и топло помещение за зимен сън. Маймуните ще имат въздушен мост, за да притичват от топлата клетка в лятна с навес. За елени и лопатари също има огромно пространство от 3 декара, съобщи "Марица". В зоопарка ще има 26 езера, 6 рекички, детска площадка, кафе - сладкарница. За аквариум също е оставено място.

В новия зоопарк ще има бизони, камили, якове, лами. През март, с гласуваните 120 хиляди лева в местния парламент, общината започва да купува животни. Ще приема и дарения от други зоологически градини. През идния месец ще бъде обявена акция за осиновяване на обитателите на пловдивския зоопарк.

„Това е първият и единствен засега в България зоопарк, изграден по най-високите европейски изисквания, така че всяко едно от животните да се чувства във възможно най-естествена среда. Осигуряваме много водни площи с пещерни конструкции, дупки и укрития", каза още Иван Тотев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай