Биха ученик с метален конус в класната стая

Биха ученик с метален конус в класната стая | StandartNews.com

Желязото било нагледно средство по геометрия, стояло в кабинета по математика

16 годишно момче от Исперих е настанено в болница в града с рани по главата, след като било бито с метален предмет в училище. Екшънът станал във вторник в междучасието в класната стая на девети клас в гимназия „Васил Левски" в града.16 годишният Радостин взел метален конус от витрината в кабинета по математика и започнал да налага с него съученика си Михаил. Боят върху момчето, което не е оказвало съпротива, се вихрил пред очите на група тинейджъри от същия клас, които подкрепяли бияча и засипвали с подигравки жертвата на насилието.

Мишо не казал нищо за побоя нито вкъщи, нито в училище, но след обед започнал да повръща. Разтревожени, родителите започнали да го разпитват и той признал, че от много време бил обект на тормоз от страна на съучениците си. Семейството завело детето в болница и той бил приет за лечение там. После бащата се оплакал в полицията.
Разследването показало, че битият гимназист казва истината. Камерите в класната стая са запечатали агресията на Радостин срещу Михаил и подигравките на момчета от класа, които не се противопоставят на това, че бият с желязо по главата техен съученик.

От училището потвърдиха за инцидента. Помощник директорът Теодора Христова каза, че пред учителите Радостин обяснил, че не е искал да нарани съученика си станалото е случайност. Педагозите обаче признават, че в поведението на деветокласника и друг път са забелязвани прояви на агресия, които те обясняват с проблеми в семейството му. Радостин ще бъде наказан, заяви помощник директорът Христова.

МВР вече са уведомили Отдела за закрила на детето в Исперих и са започнали проверка по чл.130 от НК, съобщиха от полицейския пресцентър на ОД на МВР в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай