Библиотеката в Добрич с над 90 бързи уеб връзки

Библиотеката в Добрич с над 90 бързи уеб връзки | StandartNews.com

Все по-вече се развива сайтът на Регионална библиотека „Дора Габе" в Добрич и става все по-търсен. В стремеж да удовлетворят потребностите на хората от библиотеката добавиха и нова услуга за своите потребители – рубриката „Полезно за вас". Електронната услуга съдържа четири подрубрики е-образование, е-заетост, е-култура, е-здраве, които предоставят на гражданите над 90 бързи връзки с полезна уеб информация.

Най-голямата обществена библиотека в Добричка област предлага на потребителите възможност, чрез сайта ѝ да получат бърза и актуална информация по различните теми, като целта на библиотечните специалисти е да съдейства за повишаване на информираността на населението в по-отдалечените и изолирани райони относно възможностите за заетост, здравеопазване, образование и култура. Не на последно място целта на услугата е разширяване на предоставяните от библиотеката услуги с иновативни, използвайки съвременните информационни и компютърни технологии.

Библиотечният сайт предлага бързи връзки към сайтове на държавни институции, общообразователни източници, коректно и прецизно поднесена информация и учебни материали, образователни портали, онлайн платформи в сферата на образованието; достъп до услуги на електронното здравеопазване проверка на личен лекар, търсене на лекарства, заплащани от НЗОК, справка за здравноосигурителен статус, връзки към български и световни здравни организации - потенциални партньори или източници на информация; онлайн ресурси за търсене на работа, както и помощ при кандидатстване за работа, свободните работни места в Добрич и областта; бърз достъп до местни, национални и световни културни институти, безплатно културно съдържание, актуални културни новини от Добрич и страната, онлайн издания за култура и изкуство, портали за култура и изкуство, организации, фестивали.

Предлаганата информация ще се актуализирана регулярно. Наред с тези възможности, сайтът предоставя и актуална информация за новите заглавия на книги във фондовете си, приема он-лайн заявки за книги. Тези, които искът да добият или подобрят своите компютърни умения също могат да изберат библиотеката, която провежда курсове по компютърна грамотност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай