Безрък фотограф се нуждае от помощ

Безрък фотограф се нуждае от помощ | StandartNews.com

Безрък фотограф от Смолян се нуждае от помощ. Цветан Маджаров, който от години прави снимки със специални приспособления за фотоапарата си, не чува, но не разполага с нужната сума за закупуване на слухов апарат. Това става ясно от отворено писмо на смолянчанката Люба Ангелова, изпратено до медиите. 

Ето какво споделя жената:

"Приятели искам да се обърна към вас със следната молба. Всички в Смолян познаваме фотографа Цветан Маджаров. Много от нас имаме направени снимки от него, а на колко е само подарил ние сами си знаем. Сега Цветан се нуждае от помощ- може би малко знаете, че човекът с голямо сърце, без ръце не може да чува. За да си купи апарат и започне да чува са нужни над 3700 лв. Реших, че ние хората можем да му помогнем, като давам една идея. При Цецо има може би към 17000 бр. направени снимки и моето предложение ние да си купим тези снимки. Средствата събрани ще покрият разходите за покупка на апарата.

Искам да се обърна към всички читалища, училища, детски градини, предприятия, партии, хотели и граждани да подемем тази кампания. Той често отсяда в ресторант "Кипарис" и там може да се намери. Неговият тел. е 0896350986, той няма да ви чуе, но може да му пишете съобщение и да го поканите да дойде и ще ви покаже снимките. Ние сме малък град и се познаваме и може по този начин да помогнем. Само ако знаете, колко му тежи чантата, а тя е пълна със снимки? Вярвам,че ще срещна подкрепа от вас и ще покажем,че в беда сме заедно".

Фотографът, познат на малки и големи в Смолян и областта, губи ръцете си при злополука през 1981 г. Цветан не вижда с едното си око, а не чува добре от миналата година. С годините  обаче се научава да се справя с диагнозата инвалид и успешно работи като фотограф. Снима за местния вестник "Отзвук".

Живеещите в Смолян могат да си купят от красивите снимки на Цветан. Хората от страната, които също искат да помогнат, могат да го потърсят на работното му място или чрез посочените кординати, за да уточнят по какъв начин да му изпратят парите, които са готови да отделят. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай