Безработни ще чистят резерватите „Калиакра" и „Яйлата"

Безработни ще чистят резерватите „Калиакра" и „Яйлата" | StandartNews.com

Двата резервата – природен и археологически „Калиакра" и националния археологически резерват „Яйлата", от 1 април ще бъдат почиствани от безработни, които ще бъдат назначени на работа за 6 месеца на пълно работно време по националната програма за заетост „Клио", съобщава на сайта си община Каварна. Освен обаче с поддържането на двата резервата и тяхното облагородяване, назначените ще имат ангажимент да изнасят и информационни беседи на туристите и посетителите. Договорът за наемането на безработни лица е подписан от общината чрез Историческия музей в морския град, като очакваният ефект е подобряване атрактивността на двата обекта.

В навечерието на активния летен сезон зам.-кметът на община Каварна Ивелина Илиева, е участвала в работна среща на тема "Представяне на Североизточен български черноморски район", информират още от морското кметство. Събитието е проведено в посолството на Република България в Румъния, като участие в него са взели още българс8кият посланик Александър Филипов, Мария Маринова – управител на Асоциация за развитие на туризъм в североизточен черноморски район "Кейп Калиакра", както и водещи туристически агенции.

В рамките на форума са представени възможностите за туризъм в община Каварна и пред потенциални клиенти са презентирани едни от най-големите и престижни комплекси, разположени по Добруджанското Черноморие – голф комплексите „Тракийски скали", „Бляк Сий Рама" и „Лайтхаус голф ризорт", както и комплексите „Калиакрия", „Роял хотелс" и други.

Събитието е било организирано от Асоциация за развитие на туризма в Североизточен Черноморски район „Кейп Калиакра" и е допринесло за осъществянането на директни контакти с представители на туристическия бранш от северната ни съседка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай