Безработни се препитават с незаконна сеч

Безработни се препитават с незаконна сеч | StandartNews.com

Добрич. Масирани проверки в горските масиви за незаконна сеч се извършват на територията на Североизточно държавно предприятие ДП – Шумен, в чийто обхват попада и Държавно ловно стопанство - Тервел. Директорът на стопанството инж. Цветелин Миланов заявява, че от началото на икономическата криза особено са се засили набезите в горите, като добавя, че се касае за организирани групи, които се препитават с това и 90 на сто от тях са рецидивисти. Миланов допълва, че сега скоро не се е случвало, но е имало назад в годините и нападения, и пострадали горски при среща с бракониери, извършващи незаконна сеч.

Вчера до обяд при проверка на територията на на територията на та мобилните екипи са конфискували 17 кубика незаконно отсечена дървесина и съставили 24 акта за нарушения. Освен моторни триони и резачки, горските конфискуват от бракониерите и превозни средства, както и отсечената дървесина. Най-често действията по незаконна сеч се предприемат през тъмната част на денонощието, като бракониерите дори вече били измислили и начини да заглушават шума на моторните триони, казват още горските специалисти.

Стопанството в Тервел има и богато разнообразие на дивеч, но по думите на Миланов набезите на бракониери ловци са в пъти по-малко от тези за незаконна сеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай