Без поръчки за фирми с дългове в община Петрич

Без поръчки за фирми с дългове в община Петрич | StandartNews.com

Крути мерки срещу фирми с дългове към общинската хазна в Петрич предприема ръководството на общината. Не бяха одобрени по време на сесията в петък на общинските съветници. Дружества, които имат задължения, няма да получат поръчки за изпълнение. Не и преди да си платят дълговете. Местният парламент прие бюджета за тази година след дълги дебати, той е в размер на 28 602 839 лева.

Депутатът Димитър Танев, който проследи дебата по приемането на бюджета, призова колкото е възможно по-скоро кметът Димитър Бръчков и екипът му да излязат и да разкрият какво наследство са заварили в общината, какво е било действителното й състояние в края на управлението на бившия кмет Вельо Илиев.

Притеснително е положението с отдаваните под наем общински жилища, разкриха от ръководството на общината. За всички 131 апартамента са изтекли договорите. Близо 80% от плащанията за последните 10 години са закъснели. За да се реши този проблем, ще бъде изготвен електронен регистър на общинските имоти, който ще се поддържа постоянно. Кметът Димитър Бръчков ще се отчита на тримесечие за изпълнението на приходната част и конкретно за събраните недобори /б.а. – непостъпили плащания в касата на общината/ от предходни години. Според депутата Танев тази сума надхвърля цифрата от 7 милиона лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай