Без камиони за Банско, ако свлачището се активира

Без камиони за Банско, ако свлачището се активира | StandartNews.com

Банско. При ново активиране на свлачището, където пропадна подпорна стена, движението на тежкотоварни автомобили през прохода Предел за Банско ще бъде спряно. В петък се монтираха светофари, а патрулни коли на полицията ще обезопасяват превантивно трафика от Симитли към курорта.

Участъкът е обезопасен и движението се извършва в една лента, съобщи днес областният управител на Благоевград Димитър Димитров, след като се запозна с доклада на директора на Областно пътно управление Христо Атанасовски. Дежурни служители ще докладват за състоянието на трасето денонощно. Конструктор вече е обследвал района, геодезисти извършват замервания, до края на работния ден деня бе изготвено проектно предложение за ремонт на свлачището, каза Димитър Димитров.

До два - три дни започва и укрепването на съоръжението, за да се възстанови възможно най-бързо нормалното движение по пътя, увери той. Губернаторът похвали за незабавно взетите мерки от Христо Атанасовски и от директора на ОД МВР - Благоевград Васил Митов. И апелира шофьорите да карат с повишено внимание в района.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай