Берковица празнува рожден ден на най-възрастния си жител

Берковица празнува рожден ден на най-възрастния си жител | StandartNews.com

Най-възрастният жител на Берковица – Станислав Петров, отпразнува 101-вия си рожден ден, съобщиха от общината. В клуба на пенсионера „Берковски кестен" той събра близки, приятели, познати на мило тържество. Председателят на общинския съвет д-р Илиян Тимчев и заместник-кметът Ася Велиславова му честитиха годишнината и му подариха от името на общината цветя и чаен сервиз. Двамата му предадоха и поздравителен адрес от кмета Милчо Доцов.

Столетникът е роден през 1914 година в село Якимово. В селото е живял до 1960 година, където се е занимавал със земеделие. След тази година идва в Берковица и става строител. Изпълнявал е довършителни работи в новите жилищни блокове. Има един син, двама внуци и 3-ма правнуци. Сега за него се грижат синът му Дойчин и снахата Виолета.

Доживях до тази възраст с девиза си „Спокойствие и силна храна", споделя рожденикът. Никога не е пушил, а вино е пил по чаша на ден. Никога не е изключвал от храната си млякото. Сега то е основната му храна – сутрин – прясно, а вечер – кисело мляко. Дълголетници са били баща му, майка му, сестра му.

Паметта на столетника е бистра, разказва с подробности за събития, случили се преди 70 – 80 години, хвали го снахата му Виолета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай