Бербатов награждава най-успелите деца на България

Бербатов награждава най-успелите деца на България | StandartNews.com

Жури от специалисти в три области определи победителите

Фондация „Димитър Бербатов" отличи най-добрите от Клуб 2015 на „Успелите деца на България". Именитият ни футболист ще връчи наградите на тържествена церемония на 10 юни от 18:30 часа в амфитеатъра в Sofia Ring Mall.

В клубовете на ежегодния проект „Награди за успелите деца на България" членуват деца в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта. От 18 декември 2015 г. до 18 февруари 2016 г. по установен ред постъпваха номинации за успехи през 2015 г. Журито оцени всички номинации през месец април. Негов председател и експерт в област „Наука" още от първото издание е проф. Сава Гроздев - доктор по математика и доктор на педагогическите науки, председател на Асоциацията за развитие на образованието. Оценяващ изкуствата и тази година бяха г-жа Тотка Иванова - държавен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието" в Министерството на образованието и науката, и г-жа Армине Сърабян - журиращ конкурси за деца. Експерт в област „Спорт" са г-н Едуард Папазян, който оглавява спортния отдел на вестник «24 часа», председателят на асоциацията на спортните журналисти Найден Тодоров и самият Димитър Бербатов. В журито са още Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на фондацията, и Мария Гергова-Бенгтсон – управляващ директор на агенция «Юнайтед Партнърс».

Отново бяха регистрирани стотици номинации, от които 308 отговаряха на условията и определиха 371 ученици за членове на осмия пореден клуб на фондацията - КЛУБ 2015. Традиционно преобладават децата с постижения в изкуствата и децата на възраст V-VIII клас. По области от страната най-много са членовете от София, следвана от Бургас, Варна, Пловдив, Русе, Габрово и Търговище, Велико Търново, Кюстендил, Разград, Стара Загора, Добрич и Хасково, Благоевград и Шумен, Ловеч и Перник, Плевен и Сливен, Враца и Пазарджик, Монтана, Силистра, Смолян и Ямбол. Няма подадени номинации за деца от областите Видин и Кърджали, а одобрените номинации от чужбина са 6. Проектът "Награди за успелите деца на България" традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай