17:50 ч.

12.07.16

1 мин.

433

0

0

Белица с паметен знак за загиналите в Първата световна война

от Владимир Симеонов |

Белица с паметен знак за загиналите в Първата световна война

Белица вече има паметна плоча на жертвите в Първата световна война от региона. Паметникът бе открит официално във вторник от областния управител на Благоевград - Бисер Михайлов, и общинския кмет Радослав Ревански. На церемонията присъстваха кметът на съседната община Разлог - Красимир Герчев, представители на политическите партии, общински съветници, кметове на населени места, директори на училища, родственици на загиналите във войната, видни общественици и граждани.


Заупокойна молитва и водосвет за загиналите християни и мюсюлмани в Първата световна война отслужиха отец Николай Варин от Банско, местният свещеник Николай Попов и имамът Ахмед Горелски.


Проектът за паметната плоча е дело на архитект Зоя Разсолкова – председател на общински комитет „Васил Левски", и на младия архитект от София Весела Костова. Те дариха своя труд в знак на почит и признателност към всички знайни и незнайни жертви от община Белица във войната. Паметната плоча е финансирана от държавния бюджет и от общината. Правителството на Република България създаде Национален комитет начело с министъра на отбраната за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент