Белица кани президент и премиер на спортен празник

Белица кани президент и премиер на спортен празник | StandartNews.com

Община Белица организира голям спортен празник в Рила планина на 20 февруари. Специални покани ще бъдат изпратени до президента Росен Плевнелиев и премиера Бойко Борисов.

„Искаме с това събитие да започнем възраждането на славата на курортното селище Семково. За мен е приоритет да развиваме курорта и да го превърнем в модерен зимен център. Ще поканим премиера и президента, за да видят и те, че природата ни е дала много, но е необходимо и ние да се постараем да развием това красиво място. Но без помощта на държавата няма как да се справим", заяви кметът на община Белица Радослав Ревански. Куп спортни прояви ще има в празничния ден – ски, биатлон, шах, футбол. За настроението на гостите ще се погрижат фолклорни ансамбли от Пиринския край и Македония. Сцената ще бъде изградена пред хотел „Бор" в курортното селище.

Семково се намира на 17 километра над Белица, мястото е оградено от смърчови и борови гори. Разкрива се невероятна панорамна гледка към високите алпийски върхове на планините Рила и Пирин.

Курортът предлага условия за зимни спортове и летен планински туризъм. „Природното богатство и съществуващите ски писти и оборудване са факт. Но трябват инвестиции, за да върнем любителите на зимния и летен туризъм. Длъжни сме да им предложим по-добри условия за ваканция и почивка", твърди общинският управник на Белица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай