Бедствено положение в община Приморско

Бедствено положение в община Приморско | StandartNews.com

Бургас. Бедствено положение бе обявено в община Приморско. Това съобщи кметът д-р Димитър Германов за "Фокус" и уточни, че е заради проливните дъждове през изминалата нощ. Сутринта той е свикал Координационния щаб по бедствия и аварии.

Най-големи потърпевши от дъждовете са Приморско и селата Ясна поляна и Веселие, обясни градоначалникът. Има закъсали хора с коли, отнесени са лодки от морето. 

Снимка: Здравко Василев, Фейсбук

"Има прекъснато захранване, защото има наводняване на места. Пътят Ясна поляна - Приморско е затворен, има паднали дървета по пътя Приморско, покрай река Ропотамо към Созопол. Има наводнен участък на детелината на Приморско и е спрян централният път Приморско-Южното Черноморие", каза още Германов. Преляла е и река Дяволска. 

„Има запушена помпена станция в района на река Дяволска, очакваме и пътят за Китен да бъде залят", каза Димитър Христов от отдел „Военноотбранителна и мобилизационна подготовка" към Областна управа-Бургас, цитиран от БЛИЦ.

Над 12 сигнала за наводнени хотели и къщи са получени в Община Приморско през последните часове. "Взели сме всички мерки, но времето не е добро. Няма райони без ток, само отделни аварии", кметът на Приморско пред БНТ.

Заради проливния дъжд настанените в хотел "Пламена Палас" прекараха нощта без ток и вода, съобщи Дарик радио.

До момента в Приморско ще се справят сами с последиците от обилните дъждове, но по-късно общинарите ще вземат решение дали да търсят помощ от екипи на Бургас тъй като положението се нормализира. 

Временно е ограничено движението на моторни превозни средства по пътя Созопол-Приморско, поради наводняване и паднали дървета. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и уточниха, че водачите могат да използват обходен маршрут за Приморско през Царево.

Тази сутрин е имало проблеми с двама закъсали граждани, но те са получили помощ, каза Германов пред бТВ и уточни, че засегнати и ранени хора до този момент няма.

Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението" издирва с два екипа човек в района на село Веселие, съобщи началникът на службата в Бургас комисар Васил Василев за "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай