Бдителна съседка „спипа” невръстни крадци

Бдителна съседка „спипа” невръстни крадци | StandartNews.com

Благоевград. Жена от село Микрево спаси съседите си от нагъл крадец. Тя забелязала, че непознат мъж се вмъква през отворен прозорец в двуетажната къща на комшиите, докато тях ги няма. Веднага звъннала на телефон 112 и сигнализирала в полицията. Служители на РУП - Сандански изненадали апаша в чуждия дом. Крадецът бил приготвил за отмъкване cd плеър, 30 литра алкохол, домашна посуда и други вещи. Близо до къщата са заловени още двама негови помагачи. И тримата са под 18 години – двама са непълнолетни, а един дори е малолетен, всички са от село Микрево. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на РУП - Гоце Делчев разследват взломна кражба на хранителен магазин в село Мусомища. Собственикът на бакалията подал сигнал в четвъртък. Обяснил, че преди да отвори обекта установил, че витринното стъкло е счупено. Неизвестен апаш е проникнал в търговския обект и е извършил кражба на 40 кутии цигари на обща стойност 200 лева. Дежурна група е посетила местопроизшествието и е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство по случая.

Полицаи от Първо РУП – Благоевград задържаха млад мъж, който извършил грабеж. Неизвестен нападател нахлул по обяд на 20 юли в дома на възрастна жена в благоевградското село Селище. Той използвал физическа сила – ударил я няколко пъти, за да издаде къде е портмонето й. Бабата казала къде са парите й. Нападателят задигнал около 400 лева и избягал. След получения сигнал за грабежа полицейски служители предприеха оперативно - издирвателни мероприятия. Заловен е 24-годишният А.А. от Благоевград. С прокурорско постановление той е вкаран в ареста за 72 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай