Бараково стиска палци за Барак

Бараково стиска палци за Барак | StandartNews.com

Благоевград. Кочериновското село Бараково е в истинска предизборна треска. Всички следят новините по телевизията за битката за президент в САЩ. И не спират да стискат палци за победа на сегашния президент Барак Обама в битката му с кандидата на Републиканската партия Мит Ромни. Причината за симпатията им към Барак е, че са адаши. Имената на селото и на американския президент звучат почти еднакво.

„Няма да се спи тази нощ, вълнуваме се много от резултатите на президентските избори в Америка. Надяваме се, че победата ще е за досегашния държавен глава. Покрай него селището ни се прочу не само в България, но и чак в Белия дом”, твърди кметицата на селището Жулиета Лазова.

В началото на първия мандат на Обама тя му изпратила писмо с покана да им гостува. От администрацията на американския президент върнали отговор – благодарили и уверили, че Барак има много ангажименти, затова няма как да дойде. „Затова местните хора искат да спечели втори мандат, че да му остане време да ни посети този път. Притеснени сме, защото в навечерието на вота резултатите на Барак и Мит Ромни са почти еднакви. Но вярваме, че нашият човек ще спечели накрая”, казват бараковци.

Скоро тяхна съселянка се върнала от САЩ и им споделила, че отзивите за настоящия президент там са много добри. Народът го харесва, а това е най-важно за всеки управник. „Ние искаме от сърце на 6-ти ноември новият президент на Америка да е... старият”, казват селяните. Те се гордеят, че във всички медии писали за „адашите” Бараково и Барак, когато Обама бе избран за държавен глава. Сега очакват това да се повтори и за селото пак да се заприказва не само у нас, но и в чужбина.

„Американският президент ни е като рекламен агент, благодарение на него доста хора научиха за нашето селище”, хвалят се местните. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай