Банско става столица на балканската музика

Банско става столица на балканската музика | StandartNews.com

Хиляди любители на музиката на Балканите ще й се насладят в курорта Банско този уикенд. Фестът „Бохеми" ще разтърси града под Тодорка и Пирин планина на 3 и 4 септември с невероятни изпълнения, много настроение, красива музика и страхотни танци. Всичко това ще бъде гарнирано с качетвени вина и вкусни бански гозби. За втора поредна година община Банско организира фестивала, който ще зарадва жители и гости на курорта. На музикалния празник ще бъдат босненският певец и композитор Дино Мерлин, словенецът MAGNIFICO, оркестърът на Кристиян Азирович, „Алкохол Джаззз Оркестър", „Карандила", както и родната сензация DIA, ведро акомпанирани от водещия Ники Станоев.

На сцената ще „излязат" традиционни български и сръбски специалитети – кюфтета, бански суджук, сръбска пушена наденица, агнешка наденица, нервозни кюфтета, както и лютеница по домашна рецепта. Плюс български производители на вина и ракии от лозя, засадени в най-плодородните ни масиви и богато разнообразие от качествени безалкохолни напитки, които тонизират тялото и носят наслада на духа.

В духа на фестивала, някои от чуждестранните изпълнители държат да опитат автентична българска ракия зад кулисите. Истинските ценители знаят, че макар и ракията да е много разпространено питие на Балканите, то е с характерен привкус във всяка държава на полуострова. На „Бохеми" всички гости ще могат да опитат селекция от български ракии наред с всевъзможни балкански ястия. По традиция „Бохеми" е със свободен вход за всички зрители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай