Банско празнува Великден с концерт на площада

Банско празнува Великден с концерт на площада | StandartNews.com

Момиче от Китай спечели конкурса за най-здраво яйце

Великденски концерт с участието на Музикална фолклорна група „Огражденска четворка" подариха на банскалии и гости на града община Банско и читалище „Никола Вапцаров". Навръх светлия християнски празник местни хора и туристи се хванаха на дълги и кръшни нашенски хора на централния площад в курорта.

Мястото се превърна в празнична сцена, на която се изпяха много песни и се извиха български танци. „Христос Воскресе! Нека в тези светли дни радостта и усмивките ни да са повече. Нека си пожелаем силата, надеждата, упованието, вярата и любовта, които носи Възкресение Христово, да ни съпътстват през цялата година! За много години!", с тези думи кметът Георги Икономов поздрави присъстващите.

Градоначалникът даде началото на традиционния конкурс за най-здраво великденско яйце, в който се включиха над 50 деца. Сред участниците имаше и много хлапета, който са на почивка в курорта с родителите си. След оспорвана надпревара и много приятни емоции и усмивки победител в състезанието стана момиче от далечен Китай. Градоначалникът награди тийнейджърката Ичен с традиционни вкусни деликатеси и сладкиши от Банско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай