Банско празнува с концерт 24 май

Банско празнува с концерт 24 май | StandartNews.com

По случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Банско се състоя празничен концерт под мотото "...И ний сме дали нещо на света". Проявата се организира от общината и Читалище „Никола Вапцаров". С химна „Върви, народе възродени" и изнасяне на знамената на учебните заведения започна тържественото честване, в което взеха участие самодейни състави към читалището и ученици от всички училища в града.

„Обръщам се към Вас с думите на писателя Георги Господинов: „Щастливи сме, че имаме един ден, в който честваме светлото и всекидневно чудо на езика." Това е така, защото днес празнуват не само хората, които имат професионално отношение към българската просвета и култура, но и всички българи, където и да са те по света", поздрави банскалии кметът Георги Икономов. .

Скъпи учители, дейци на науката, образованието и културата, обръщам се към Вас, с цялото ми уважение, защото Вие сте тези, които носите голямата отговорност да продължите светлото им дело на духовни водачи. Мили деца, наши млади съграждани, в празничния ден се обръщам и към Вас – вярвайте в собствените си сили, заложби и умения! Не преставайте да мечтаете и да постигате мечтите си и помнете - знанието ражда победители!, каза още градоначалникът. Той връчи книги на изявени ученици от общината и плакети на учители и културни дейци, които имат принос в книжовно-образователното дело и духовния напредък на община Банско.

След тържествения концерт всички учители, културни и просветни дейци отидоха на коктейла, който ръководството на общината даде за празника.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай