Банскалии – горди домакини на три старта от Световната купа за жени

Банскалии – горди домакини на три старта от Световната купа за жени | StandartNews.com

Банско. Жителите на курорта Банско посрещат три старта от Световната купа за жени по ски алпийски дисциплини. Общината и местните хора приветстват решението на Международната федерация по ски градът им да бъде домакин и на отложения старт при жените Супер G от австрийския курорт Бад Клайнкирхайм.

"Това ни радва, защото е безспорно признание за усилията ни да сме перфектни в организацията на събития от световно ниво", каза кметът на общината Георги Икономов. Новината го изненада приятно минути след като се върна от Международната туристическа борса в Истанбул.

Управникът подчерта, че провеждането на три състезания от такъв висок ранг е и голяма отговорност. Предстои да се оптимизира максимално работата по организирането и провеждането на стартовете. Община Банско с решение на общинския съвет гласува 300 хиляди лева за покриване на нуждите по организация на стартовете за световната купа. По време на състезанията ще бъдат изпратени допълнително служители на МВР, които да се грижат за добрата организация и да не допуснат нарушаване на обществения ред.

„Хотелиерите трябва да са готови да посрещнат всички гости, които със сигурност ще са повече от очакваното. Организацията по транспортирането на зрители и участници до ски зоната трябва да е преценено и изчистено до най- малките детайли. Надяваме се времето да е истински зимно и да има достатъчно сняг. Похвална практика от предишните кръгове на световната купа при мъжете и жените е и това, че стотици доброволци от местното население работиха денонощно, за да бъде перфектно състезателното трасе", сподели градоначалникът. Той увери, че така ще бъде и в края на февруари.

"Извън всички грижи и отговорности, не мога и не искам да скривам радостта си от това, че ще имаме три състезателни дни. Сигурен съм, че ще се справим. Банско и България заслужават тази висока оценка", твърди кметът на най-добрия ни зимен курорт Георги Икономов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай