Балканският вкус и ритми завладяват заралии

Балканският вкус и ритми завладяват заралии | StandartNews.com

Майстори на грила от балканските страни и куп шоу-звезди и състави спретнаха пищен фестивал в Града на липите
Стара Загора

Фестивалът на балканската скара „Stara Zagora mezi" стартира официално в петък вечер. Любителите на балканската кухня и балканските ритми буквално окупираха новия старозагорски парк „Артилерийски" в кв. „Казански".

„Успяхме да зарадваме старозагорци с различни музикални, спортни и кулинарни програми, осигурихме участието на много фолклорни групи и състави от всички възрасти, за да покажем, че Стара Загора заслужава да заеме челно място в националното турне на фестивала по брой участници и посетители", посочи зам.-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова.

Още през първия ден фестът събра малки и големи любители на кулинарните изкушения, спортните забавления, шарените атракциони и балкански ритми. Вечерната програма завърши с концерт на сръбския оркестър „Трубачи Цариброд" и популярният наш тромпетист - Йордан Йончев -Гъмзата.

Фестивалът на балканската скара и балканската музика продължава до неделя днес с турнири, томболи, танцови уъркшопи и спортни демонстрации. Петък е денят на гръцката кухня и музика, събота – на сръбската, а в неделния ден ще се вихрят българските топготвачи, певци и музиканти. Старозагорци ще се забавляват с музиката на Люси и Андреас, Нели Петкова, Бобан Здравкович, Отборът на сърцето в състав Кристо, Спенс, Лео, Играта.

Организатори на четиридневната фиеста са община Стара Загора, Фондация „Румънеца и Енчев" , музикална компания "Селект Мюзик Медиа" и ПФК „Берое".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай