Българските студенти, приети в Холандия и Дания с последна среща

Българските студенти, приети в Холандия и Дания с последна среща | StandartNews.com

Българските студенти, приети да учат в Холандия и Дания тази есен се съберат на първа среща преди да отпътуват за обучение в чужбина

На 5.08.2015 г. ('четвъртък) в столичния София Хотел Балкан ( бивш Шератон), от 11. 00 ч. до 13.00 ч. над 400 първокурсници, приети да учат в Холандия и Дания, ще се съберат за финална ориентация и консултации за успешен старт на учебната година в чужбина.

Това е първата по рода си среща за двете европейски държави, която се организира по проект Световно образование поради нарастващия брой на приети студени там. До момента масови срещи за ориентация и запознаване се организираха за Великобритания, където традиционно всяка година броят на отпътуващите е най-голям.

Месец преди да отпътуват от страната, студентите ще се срещнат за първи път със своите колеги-сънародници, с които им предстои да учат 4 години в един университет.

Професионални образователни консултанти ще предоставят на студентите специализирана актуална информация и полезни съвети за началото на академичния живот и възможностите за финансиране на обучението и престоя. Всеки първокурсник ще получи и личен пакет с формуляри за първоначална регистрация в университетите, телефон за спешна връзка, инструкции за посрещане и настаняване. .

Срещите за запознанства и ориентация на Световно образование доказано улесняват адаптацията на българската студентска общност в чужбина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай