"Български документи за самоличност" в Кърджали с удължено работно време

"Български документи за самоличност" в Кърджали с удължено работно време | StandartNews.com

Кърджали. От днес до 2 август звеното "Български документи за самоличност" в Кърджали ще работи с удължено работно време, съобщиха от ОД на МВР. Промяната се налага, защото последните седмици са много натовари.

Традиционно през юли и август стотици граждани, живеещи в чужбина, използват ваканцията, за да подменят документите си за самоличност - лични карти, паспорти и свидетелства за правоуправление на МПС. От седмица през гишетата на Паспортна служба дневно преминават по няколкостотин души. Голяма част от тях са наши изселници от Турция, пристигнали за празника Рамазан Байрам.

На 30,31 юли и първи август група "Български документи за самоличност" в областния град ще работи от 7,30 до 18,30 ч., а в събота, на 2 август - от 8,30 до 17,30 ч. От ОД на МВР Кърджали уточняват, че в съботния ден ще работят с граждани и Паспортните служби в Районните полицейски управления в Ардино, Момчилград, Джебел и Кирково също от 8.30 ч. до 17.30 ч.

Още в началото на юли от ОД на МВР Кърджали съобщиха, че се очертава горещо лято за служителите на група „Български документи за самоличност". Тогава от полицията отчетоха трудности, свързани с оптимизацията на състава. Коментирано бе, че техниката също има определен капацитет, който не може да бъде надхвърлен. По данни на Паспортна служба през първата половина на т.г. са изработени близо 25 000 документи - 8 756 лични карти, 13 998 паспорта и 2964 свидетелства за правоуправление на МПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай