Българо-македонска симфония зарадва ценители в Банско

Българо-македонска симфония зарадва ценители в Банско | StandartNews.com

Поредно музикално събитие събра стотици зрители в курорта Банско в неделната вечер. Концертът "Леб и сол Symphony", който се проведе под мотото "Общите границите ни правят по-близки", се превърна в уникално преживяване за публиката. Легендарната през 70-те и 80-те години на миналия век македонска група "Леб и сол" представи съвместния си музикален проект с оркестъра към Камерна опера-Благоевград.

Под диригентството на Саша Николович - Гумар, 40-годишният репертоар на легендарната македонска група се обедини с класическото звучене на оркестъра към Операта.

Музикалното събитие бе по повод Денят на европейското сътрудничество - 10 септември и се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП между България и Македония. Денят на Европейското сътрудничество се чества вече пета година в цяла Европа. Идеята е тържествено отбелязване на постиженията на европейските региони и държави в процеса на трансграничното сътрудничество.

Проектите за териториално сътрудничество спомагат за изграждане на взаимно доверие между съседните държави. Те поощряват разбирателството и сближават общностите - тема, която е все по-актуална в контекста на световните конфликти и сложна политическа обстановка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай