Балчик се обединява благотворително за Ивилина

Балчик се обединява благотворително за Ивилина | StandartNews.com

В съботния ден по инициатива на общинския съветник от ГЕРБ в Балчик Илиян Станоев се провежда благотворителна акция в помощ на 43-годишната Ивилина Димова от Белия град, съобщиха от пресслужбата на морската община. Младата жена, чиято история разказахме на страниците на в. „Стандарт", от 15 години е прикована на инвалидна количка, заради грешно поставена диагноза. Димова сама се образова, за да се излекува. Нуждае се от средства – 48 550 евро, за да й бъде направена операция в чужбина, която й дава надежда да проходи отново.

От 10 часа стартира благотворителната инициатива в помощ на Иви в Балчик, която е под наслов „Спорт и благотворителност". На площада в Балчик се събира хартия за рециклиране, като средствата от събраните количества хартия, както и дарителските жестове на жителите на града ще бъдат дадени на Ивилина, за да й послужат за операцията от която има нужда. Наред с акцията за събиране на хартия в рамките на инициативата от 10.30 часа с атрактивни изпълнения в рамките на тренировка се включиха и варненският клуб "Огледало - Спорт", който включи в атрактивните си изпълнения всички, присъединили се към призива за благотворителност. Водещ на акцията е актьорът Веселин Ранков, а на сцената ще се изяви и танцов ансамбъл от читалище "Васил Левски" в Балчик.

На площада в Балчик и на крайбрежната алея през целия ден има поставени кутии за дарения, като към благородната кауза се присъединиха както всички общински съветници от Балчик, така и представители на ГЕРБ и младежката организация на партията от цялата област.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай