Балчик събра пари за лечението на своя съгражданка

Балчик събра пари за лечението на своя съгражданка | StandartNews.com

Балчиклии събраха средства за лечението на тяхната съгражданка Ивилина Димова. Инициативата е на Илиян Станоев – общински съветник от ГЕРБ.

Общинският съвет в града дари 1200 лева, както и представители от ГЕРБ и младежката организация на партията в областта. 2000 лева са дарили два клуба за народни танци.

Професионални треньори от клуб „Огледало – Спорт" – Варна, проведоха безплатна тренировка на открито, с хората, които предаваха хартия, като средствата отиват за благотворителна цел. Ной-големи количества хартия предадоха от Каварна, Албена и Аквилон.

В акцията са се включили и всички училища и детски градини в града. През целия ден на няколко места са били поставени кутии за дарения, в които са събрани почти 5 хил. лв. за лечението на 43-годишната Иви. Водещ на събитието бе актьорът Веселин Ранков, който се включи като доброволец в инициативата.

Съботният ден премина в Белия град под мотото"Спорт и благотворителност – Балчик 2016", като целта бе популяризиране на масовия спорт сред жителите на общината, повишаване на културата за разделно събиране на отпадъци, както и да се убедят хората, че всички заедно сме по силни при решаване на проблемите, които ни заобикалят. Част от събраната хартия ще послужи и за залесяване, като със средствата, получени от предаването й ще се купят фиданки, които ще бъдат засадени на посочено от еколога на общината място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай