Баби и дядовци се жениха отново след 50 г.

Баби и дядовци се жениха отново след 50 г. | StandartNews.com

Велико Търново. 28 семейства от Павликени танцуваха отново блус на влюбените след 50 годишен брачен живот. Двойките отпразнуваха своите златни сватби в събота по покана на кмета Емануил Манолов. Тържеството по традиция за втора година се организира от Община Павликени. По този начин от общината искат да дадат положителен пример на младите хора в запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

Белокосите съпрузи се целунаха отново и си казаха повторна "да" 50 години след първите си бракосъчетания през 1964 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

"Това е мероприятие, което искам да даде пример на младите в Община Павликени, да се уважават помежду си, да ценят християнските ценности, ценностите на семейството. Има вече семейства, които с нетърпение чакат следващия месец септември", обясни кметът инж. Емануил Манолов преди да прикани двойките да си кажат отново „Да!".

След като оставиха своя подпис на специално изработеното брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. Силната любов, съхранена през годините е разковничето за дългия и успешен брак, казаха бабите и дядовците.

На съпрузите кметът подари по един златен ключодържател с герба на Павликени - античният и вечен град, а техните булките получиха позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица.

Общо 115 души уважиха празненството, което от кметството продължи с музика, танци и богата трапеза в един от ресторантите на Павликени. След няколко нежни блуса и традиционни български хора, веселите златни младоженци опитаха най-вкусната част от празника – сватбената торта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай