Баба Марта донесе здраве на малки и големи в Кърджали

Баба Марта донесе здраве на малки и големи в Кърджали  | StandartNews.com

Баба Марта пристигна в Кърджали и завърза мартеничка на всяко дете, а клоунът Роко Коко помогна на всеки да прескочи огъня за здраве. Празничното тържество се състоя в двора на Детския комплекс.

На Първи март сергиите по централния булевард предлагат голямо разнообразие от мартеници, както и материали за изработката им-мъниста, шнурове, прежди, метални елементи, опаковки. Заедно с традиционната българска мартеница – символ на здравето и надеждата кърджалийци и гостите на града са привлечени и от красиви сувенири и предмети – вази, кутии за бижута, калъфи за очила, за чиято изработка е използвана техниката декупаж.

"Занимавам се близо година с декупаж.За украса използвам салфетка с желан мотив. Така различни предмети от бита –от стъкло, дърво, дори камък се преобразяват напълно след прилагането на този вид техника", обясни Николина Нейкова, чийто щанд от няколко дни привлича вниманието на минувачите. По думите на младата художничка декупажът позволява най – обикновена вещ да се превърне в скъпо струваща антика или подарък за любим човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай