Автомобилът на Фред Флинтстоун „паркира“ в старозагорския зоопарк

Автомобилът на Фред Флинтстоун „паркира“ в старозагорския зоопарк | StandartNews.com

Стара Загора. Реплика на култовия автомобил от сериала „Семейство Флинтстоун" радва отскоро посетителите на старозагорския зоопарк. Като колата на на популярния анимационен герой Фред, возилото е направено изцяло от естествени материали – клони и стволове на дървета, отстранени при извършване на санитарно прочистване на улиците в града и парк Аязмото. Воланът пък е истинска антика, предоставен от председателя на старозагорския автомобилен клуб „Ретро" Тончо Желязков. Семейства с деца вече с удоволствие въртят педалите в семейния автомобил на Фред и Уилма.

Автомобилът от каменната ера допълва чудесно композицията с пейката-люлка на „мечешката поляна", която бе първият оригинален кът за отдих в зоопарка. „Клюкарката", както я наричат свойски създателите и, бързо се превърна в любимо място място за развлечения на по-малки и по-големи деца. „Пейката-клюкарка" и автомобилът се намират в съседство с клетката на едни най-любимите обитатели на зоокъта – мечките. След статуите на мечка и лъв, творби на студенти от Великотърновския университет, на „мечешката полянка" ще бъдат експонирани и други пластики, създадени по програмата на община Стара Загора за поощряване на младите таланти.

Оригиналните творения са по идея на и шефа на зоопарка доц.д-р Радослав Михайлов и служителите в него, подпомогнати от сръчните ръце на майстор-дърводелеца Борис Бадаров от Тракийския университет. Те са част от усилията им да направят зоопарка интересно и предпочитано място за отдих на децата и техните родители.

Близо 400 животни се отглеждат в момента в старозагорската зоологическа градина в естествена среда на природния парк Аязмото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай