Августиада – новата емблема на Града на липите

Августиада – новата емблема на Града на липите | StandartNews.com

Стара Загора. Фестивалът на виното и културното наследство предизвиква все по-голям интерес и се превръща в една от новите емблеми на Стара Загора. Това заяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров при официалното откриване на очаквания празник за ценителите на хубавото вино и богатото историческо минало на региона.

В третото му издание участват общо 35 наши и чуждестранни винарски изби и дистрибуторски компании. Според организаторите – общината и търговско-промишлената палата, тази година специално за феста са пристигнали и няколко чуждестранни групи от Швеция, Румъния и Турция. Специален гост бе и шведският мъжки хор „Хармония", който изнесе концерт на откритата сцена на лапидариума в регионалния исторически музей.

Сляпата дегустация на български и френски вина, в която се включиха 10-ина ентуисиасти, бе най-любопитната атракция в първия ден на фестивала. През целия ден потокът от почитатели на хубавите вина, старозагорци и гости на града, които посетиха изложението на винарски изби на античната улица в историческия музей, не стихна. Сред най-посетените щандове бе този на дистрибуторската компания Глоуб Дистилиърс, която предлагаше най-новата селекзция на винарските избира Вини-Сливен и Вила Любимец.

В неделя ще бъдят обявени и наградениите вина на тазгодишната Августиада, които ще определят по традиция с анонимно гласуване посетителите на виненото изложение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай