Авария в Кърджали остави части от града и 12 села без вода

Авария в Кърджали остави части от града и 12 села без вода | StandartNews.com

Поради възникнала авария на реконструиран магистрален водопровод на обект „Интегриран воден проект на град Кърджали" е нарушено водоподаването в кварталите Възрожденци, Веселчане, Гледка, Горна Гледка и 12 села, съобщиха от Водното дружество в Кърджали. Ремонтно-възстановителните дейности са започнали и работата ще продължи до пълното отстраняване на аварията. Те се извършват от фирмата изпълнител, като „В и К" ООД оказва пълно съдействие и необходимата помощ.

„Обектът е изграден от ДЗЗД „Обединение Ахридос – 2013" по ОП „Околна среда 2007-2013" и не е подписан още Акт 16 за въвеждането му в експлоатация. Водното дружество не е стопанин на съоръженията от т. н. „Воден цикъл", уточни управителят на „ВиК" Кърджали инж. Славчо Славков.

Точно пред месец в продължение на няколко дни / от 24 до 28 юни / абонатите от същите квартали и села търпяха сериозни битови неудобства заради прекъсване на водоподаването. Във връзка с възникнала авария председателят на ДЗЗД „Обединение АРХИДОС-2013" инж.Павел Калистратов тогава обясни, че тръбите отговарят на стандартите, а причина за аварията е спукване в заварка по време на тестове на ВиК мрежата. Той увери тогава, че отстраняването на аварията на 100% е за сметка на фирмата-изпълнител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай