Атрактивни къщички за птици радват жителите на Стара Загора

Атрактивни къщички за птици радват жителите на Стара Загора  | StandartNews.com

Стара Загора. Нови къщички за птици са част от парковата среда в старозагорския квартал „Зора". Те са поставени по дърветата в двора на бившата детска градина, на територията на някогашното опитно поле и на детската площадка зад църквата „Св. Паисий Хилендарски". Инициатори са кварталната структура на ГЕРБ, чиито членове работят за подобряване на цялостния облик на кв. „Зора".

Според общинския съветник от ГЕРБ Добрин Янков през последните години партията прави всичко възможно за облагородяване на района.

„Построихме стрийт фитнес, поставихме обозначителни табели по блоковете, съдействахме общината да постави нова детска площадка и да асфалтира улици, които не са ремонтирани от десетилетия", припомня Добрин Янков.

„Инициативата с къщичките за птици е атрактивна и се радва на особено внимание от жителите. Най-щастливи са децата, които питат и се интересуват, дори помагат за сглобяването на къщичките. Всичко това, освен че придава друг облик на зелените площи и възпитава децата, прави хората по-инициативни и съпричастни към опазване на направеното", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай