Арт фест и кино фестивал в Благоевград

Арт фест и кино фестивал в Благоевград | StandartNews.com

„Пролетен фестивал на изкуствата май 2015" продължава с пълна сила в община Благоевград. На специална пресконференция Христина Шопова, директор на дирекция „Хуманитарни дейности", представи наситената културна програма. Стартът на международния 3D Арт фестивал ще бъде даден в 10,00 часа днес. Пред сградата на кино „Синемакс" седем художници от България и Сърбия започват своите нестандартни произведения.

Те ще рисуват както на стената на киното, така и на фонтаните под площадното пространство. В 18:00 часа започва филмовият фестивал "Со Индипендънт", със специално селектирана прожекция за малки и големи. Първо ще се завърти филмът на режисьора Пол Шен - „Стив Джобс: Изгубеното интервю". По-късно зрителите ще имат възможността да видят филма „Милтън Глейзър: Да информираш и доставяш удоволствие".

През трите дни от фестивала публиката ще се наслади напълно безплатно в зала „Яворов" на осем филма, създадени от бележити американски творци, спечелили редица награди. Уникален по рода си симфоничен концерт подготвя Камерна опера днес. „Симфоничен рок" представлява една модерна хармония, смяна на темпо, агресивно свирене от страна на солистите на познати мотиви от любими рок песни. Нетрадиционият концерт е изцяло финансиран от община Благоевград и ще може да се види в две поредни вечери – във вторник и сряда, в залата на Камерна опера.

Спектакълът ще бъде допълнен чрез мултимедия, светлинни и други интересни ефекти. Петър Радевски, директор на Камерна опера и композитор и продуцент на „Симфоничен рок", разкри малка част от изненадите. Те включват едни от най-любимите песни на легендарната група „QUEEN", чийто права е успял да закупи. Любителите на рок бандата ще се докоснат до нея чрез последния създаден филм за тях „QUEEN – Дните от живота ни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай