Арестуваха учител, блудствал с деца

Арестуваха учител, блудствал с деца | StandartNews.com

Учител от Дулово ще бъде разследван за блудство с деца. С постановление на наблюдаващия прокурор в понеделник за 72 часа е бил задържан 54 годишният Илиян В. Във вторник Окръжната прокуратура в Силистра ще поиска срещу него да бъде издадена мярка за постоянно задържане до приключване на разследването, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Илиян преподавал музика и давал уроци в дома си. По време на частните занимания той посегнал на 6 деца, момчета и момичета, всичките ненавършили 14 години. Даскалът блудствал с невръстните си ученици, а скрита в стаята камера запечатвала гаврата на педофила с децата. После той пускал снимките в социалните мрежи.

По данни на прокуратурата блудствените действия са започнали през ноември 2015 година и са продължили до април 2016. Разследващите не уточняват дали сигнали на пострадалите или порното в интернет са издали автора на гнусните престъпления.

Срещу извратения даскал е повдигнато обвинение по член 149 от НК за блудство с малолетни. Ако вината му се докаже чака го затвор от една до шест години. Освен за посегателството върху децата, педофилът ще бъде преследван от закона и за разпространение в социалните мрежи на порнографско съдържание с деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай