Арест за турски каналджия, натъпкал в бус 11 иракчани

Арест за турски каналджия, натъпкал в бус 11 иракчани | StandartNews.com

Районна прокуратура-Свиленград образува бързо производство срещу турчин, прекарал 11 иракчани нелегално с буса си в България.

30-годишният каналджия минал в българско при ГКПП Капитан Андреево на 28 януари малко преди полунощ. Той шофирал пътнически микробус с турска регистрация. В него редовно пътували седем граждани на Турция.

При проверката обаче се оказало, че в тайник под пода на микробуса има още пътници. 11-те иракчани - мъж, пет жени и пет деца, сред които и няколко под 10-годишна възраст, били натъпкани като сърдели в тясното пространство.

Пред полицията иракчаните обяснили, че в Истанбул са направили връзката с местни трафиканти, които сумата от по 3 000 долара за всеки от групата, обещали да ги преведат към Западна Европа.

Шофьорът на микробуса, с който пристигнали България, ги наблъскал в тайника малко преди границата с България около граничния пункт Капъ Куле.

Турският шофьор също е направил пълни самопризнания по обстоятелствата на трафика на хора. Той е в ареста, седемте му редовни спътници-също.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай