Антиромски протест организират в Сливен

Антиромски протест организират в Сливен | StandartNews.com

Протест под надслов "Аз не съм кайма" се организира в Сливен. Проявата се готви в социалната мрежа Фейсбук и е следствие от репортаж на Нова телевизия, излъчен в събота и понеделник, в който се вижда как роми от квартал "Надежда" скандират "Българите на кайма".

"Ние организираме протест, чрез който искаме да изразим възмущението си от това поведение на тези "граждани" и да връчим в прокуратурата граждански сигнали срещу поведението им", казаха организаторите. Те предвиждат митингът да се състои от 17,30 часа на 31 март пред паметника на Хаджи Димитър в центъра на града.

"Ние се готвим за участие, решението още не е взето, но тази вечер се събираме", заяви пред "Стандарт" Доброслав Иванов, който е лидер на партията на телевизия СКАТ в Сливен и бе втори в листата на Патриотичния фронт.

"На митинга ще предложим улицата на прословутата Кортеза, която роди на 11 години, вече да се нарича Български хелзингски комитет", заяви Иванов, който е журналист в общинското радио на Сливен.

"За мен всяка ескалация на напрежението е вредна. Нито циганите са щатните крадци и убийци и трябва да бъдат правени на сапун, нито българите трябва да станат на кайма. В нашия град винаги е имало толерантност", заяви пред "Стандарт" Стела Костова, която е председател на Ромската академия за култура и общински съветник от партия ГЕРБ.

Тя призова политическите сили да поемат своята отговорност и да не допускат нагнетяване на напрежение. Това се отнася и за общинските съветници, които имат амбиции отново да влязат в местния парламент, каза Стела Костова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай