Ансамбъл „Българе" пее за болно дете

Ансамбъл „Българе" пее за болно дете | StandartNews.com

Фолклористи от цялата страна се включват в дарителската акция

Благотворителен концерт в подкрепа на болно дете организират в столицата фолклористи от цялата страна. В понеделник вечер в зала „Фестивална" ще пеят и танцуват ансамблите „Българе" и „Гоце Делчев", танцови формации от Сдружение „Лдогорие" в Разград и „Шопска броеница" в София.

Нашата кауза е в подкрепа на семейството на шестгодишната Александра Манева от София, която страда от тежка форма на левкемия, за лечението на която са нужни над 100 хил. евро, обяснява Валентин Димов, председател на сдружение „Лудогорие", който е сред организаторите на дарителската акция.

Формацията на Димов, която през юли ще проведе в Разград многохиляден фолклорен събор, с който ще се бори за рекорд в Гинес, активно подпомага болни и страдащи деца. „Аз създадох сдружението, за да можем с концертни изяви да съберем средства за лечението на болно дете от Разград, което благодарение и на нашата подкрепа победи болестта. Успехът на начинанието ми показа, че пътят ,по който съм тръгнал е верен и носи полза на децата, жертви на тежки болести и на техните семейства. Затова привлякох към нашата кауза и други колеги фолклористи", обяви Валентин. Концертът в понеделник в зала „Фестивална" ще започне в 19 часа и цената на един билет за него е 10 лева, обявиха организаторите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай