Алма Матер помага на остров "Св. Анастасия"

Алма Матер помага на остров "Св. Анастасия" | StandartNews.com

Софийският университет "Климент Охридски" и община Бургас ще работят съвместно по проекти в областта на културно-историческия туризъм. Инициативата стартира с официално споразумение, което бе подписано от ректора на учебното заведение проф. Иван Илчев, кмета на Бургас Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков.

Подкрепа в развитието на обекти от културно- историческото наследство на региона, организиране на тематични детски археологически експедиции и осъществяване на инициативи, свързани с екологията на Черно Море, са част от проявите, заложени в споразумение за сътрудничество между СУ "Климент Охридски", Община Бургас и Областна управа Бургас.

Сред обсъжданите възможности за партньорство в рамките на споразумението бе и идеята за разработването на билкови композиции за Лекарната на о-в „Света Анастасия", като за целта се използват научни разработки на университета за лечебните свойства на билките в региона.

„Изключително полезни за развитието на региона биха били и изследвания, свързани с етнографията на Странджа", заяви по време на срещата кмета Димитър Николов. Областният управител Вълчо Чолаков е убеден, че ще има огромен интерес към организирането на летни детски археологически експедиции с преподаватели от университета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай