Алея Първа само за пешеходци

Алея Първа само за пешеходци | StandartNews.com

Крайбрежната алея край морето ще бъде пешеходна зона. В нея се планира изграждането на паркинг за 1200 коли. 37 млн. лв. са вложени досега в проекта „Алея Първа", каза изпълнителният шех на „Химимпорт" Марин Митев. Около 20 млн. лв. от тях са разходите за инфраструктура, а останала част е била изразходвана за укрепване на ската над алеята. Инвеститорът планира и строителството на многоетажен паркинг под бившия бобслей.

Според инвестиционната програма, която трябва да се изпълни по Алея първа ще бъдат вложени общо 73 млн. лв. Планира се изграждането на нова сграда за Института по хидрология, център за възстановяване и рехабилитация, център за обучение, квалификация и преквалификация, международен конгресен център, рибарско селище, яхтено пристанище, воден парк, база за водни спортове, информационен център, заведения за обществено обслужване и клубове.

„След като беше построен новият терминал на летището и бъдат завършени стадион „Варна" и крайбрежната алея, ще бъде променен обликът на града", увери Марин Митев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай