Ал Пачино и Де Ниро в ретро музея

Ал Пачино и Де Ниро в ретро музея | StandartNews.com

Фигурите на холивудските звезди Робърт де Ниро и Ал Пачино са най-новото попълнение във варненския ретро музей. Частната колекция от восъчни фигури на известни хора се превърна във хит в морската столица и в София, където гостува доскоро. Освен старите коли атракция за гостите на музея са и восъчните фигури на соцлидери и любими актьори, певци и музиканти - Ленин, Тодор Живков, Фидел Кастро, Маркс и Енгелс, Висоцки, Георги Парцалев, Емил Димитров, Невена Коканова, Тодор Колев и др.

Историята за създаването на "Ретро музей" се заражда преди 10 години. Всичко започва със закупуването на един руски автомобил с легендарната за времето си марка "Жигули".

Тя е вдъхновението на създателя и собственик на музея Цветан Атанасов. Колекцията на варненеца, която няма аналог в световен мащаб, получи заслужена номинация от морските Оскари, които ще бъдат раздадени на 14 август в луксозния ресторант "Глория Мар" в Созопол.

Разположен в сърцето на Гранд Мол Варна, на площ от четири декара, музеят се превръща в една от главните атракции на морската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай