Акция "изоставени коли" тече във Велико Търново

Акция "изоставени коли" тече във Велико Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Акция за стари автомобили започна Община Велико Търново. Първите две коли, изоставени от притежателите си, са били извозени принудително и ще бъдат разкомплектовани, ако никой не ги потърси. Собствениците им имат право да си ги приберат обратно не по-късно от 14 дни, като заплатят таксата за репатриране и престоя на общинската площадка.

До сега комисия, назначена със заповед на кмета Даниел Панов, е установила наличието на 250 излезли от употреба моторни превозни средства, паркирани върху общинска площ. От тях са издирени собствениците на 125 автомобила. Изпратени са им предписания, като 60 от тях. са изпълнени. Издадени са 17 заповеди за принудително преместване на возилата, чиито собственици не са изпълнили дадените им предписания.

Общинска администрация за пореден път уведомява собствениците на стари автомобили, че процеса по тяхното принудително репатриране продължава. Община Велико Търново ще продължи последователно политиката си за прочистване на общинските площи, от изоставени коли, които задръстват улиците, заемат паркоместа и влошават естетическия и екологичен вид на града като цяло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай