„Абритус поднася дарове на Сексигинта Приста“

„Абритус поднася дарове на Сексигинта Приста“ | StandartNews.com

Аниматори от Разград разиграват възстановка по време на туристическото изложение в Русе

Аниматори от клуба за възстановки „Абритус" в Русе ще разиграят ритуала „Абритус поднася дарове не Сексигинта Приста". Древният обичай на размяна на почести между римски градове ще бъде възпроизведен в залата на Доходното здание в дунавския град, където от 13 до 15 май ще се проведе туристическото изложение „Уикенд туризъм – Русе, 2015".

Община Разград ще участва в ХI-тото местно изложение, в рамките на което се провежда и Осмият фестивал на туристическите забавления и анимации.Там лудогорският град ще представи възможностите за туризъм в региона през уикенда и по време на предстоящите летни фестивали, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Традиционният за Русе фестивал на туристическите забавления и анимации се провежда под патронажа на кмета на общината Пламен Стоилов и се организира от Регионалния исторически музей в града, в партньорство с Министерството на икономиката и Сдружение „Европрстранства 21". Той има за цел да даде сцена на забавленията, атракциите и аниматорските продукти, съществуващи в туристическите обекти в България. Срещата на браншовици на изложението дава възможност и за дискусии, контакт и обмен на идеи и практики между създателите на туристически забавления и мениджъри и туроператори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай