Студентски фестивал на изкуствата в Благоевград

 Студентски фестивал на изкуствата в Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. 10 дни ще продължи Националният фестивал на изкуствата в Благоевград. Домакин на проявата, която стартира утре, е Югозападният университет „Неофит Рилски". С това събитие Факултетът по изкуствата в ЮЗУ ще отпразнува 20-годишнината от своето създаване.

На форума младежите ще покажат своя талант във всички области на изкуството - кино, театър, музика, танци, изобразително изкуство, мода... Стартът ще бъде даден във вторник с фотоизложба на наградените студенти в конкурса „Моят университет. Място за учение и професионално израстване".Следобед е ред на пърформанса „Елементи".

Официалното откриване на фестивала е в 18,00 часа с концерт на Биг - бенд Благоевград, като солисти ще са възпитаници на класа на певеца Орлин Горанов. Следващите дни ще има изложби, филми, постановки, танцово ревю – спектакъл, конкурси. Закриването на фестивала и награждаването на победителите в студентските конкурси и фолклорен концерт-спектакъл с участието на студентския фолклорен ансамбъл на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще е на 30 октомври от 18,00 часа в зала „Яворов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай