Над 200 се надиграваха в Кърджали

 Над 200 се надиграваха в Кърджали | StandartNews.com

Над 200 участници от региона и страната се надиграваха във Втория фолклорен фестивал за любителски клубове по танци „Хоротропци 2015". Организатори бяха са Танцов клуб „Хоротропци и приятели " при Народно читалище „Тракия 2009" и Тракийско дружество „Димитър Маджаров" Кърджали , с активното съдействие на община Кърджали.

В препълнената зала „Арпезос" се представиха 17 състава

„Фолклорът е една от визитките на България. Тази година участниците са три пъти повече отколкото на първия фестивал м. г. и това много ни радва. Целта е да се опознае и популяризира българския танцов фолклор, да се съберат любители на българското хоро без ограничение във възрастта", сподели Яни Янев, председател на РС на тракийските дружества в Кърджали. Гостите бяха приветствани и от областния управител Илия Илиев.

Участваха клубове от Кърджали, Крумовград, Ардино, Бенковски Кирково, Баните, Девин, Стара Загора, Мадан, Рудозем, Свиленград, Димитровград, Харманли и др. Регламентът включваше изпълнение на две хора по избор, а след теглене на жребий и представяне на танцовото многоообразие на една от етнографските области в страната. На финала участници и публика се хванах на хорото заедно с известната народна певица Росица Пейчева, специален гост на фестивала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай