Млади европейци се върнаха отново на училище

Езиковата гимназия „Р. Ролан“

 Млади европейци се върнаха отново на училище  | StandartNews.com

Бивши възпитаници на старозагорската езикова гимназия „Ромен Ролан", сега на работа в европейски институциi, се върнаха в родното школо

„Отново на училище" – така се нарича традиционната инициатива на Европейската комисия в България, подкрепена от Министерство на образованието и науката, която цели да направи Европейския съюз и неговите институции по- разбираем за младите хора. Служители в тези институции участват в кампанията като доброволци – връщат се в завършеното от тях училище или посещават изявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява ЕС. В тазгодишната кампания се включиха три старозагорски училища – езиковата гимназия „Ромен Ролан и основните училища - „Георги Райчев" и „Георги Бакалов", информираха инициаторите от Европейски информационен център „Европа Директно" в Стара Загора.

В елитната езикова гимназия днес гостуват бившите и възпитаници Емил Стоименов и Георги Колев от младежкия екип „Европа" към представителството на Европейската комисия в България. Те разказаха на учениците за ролята на основните европейски институции и за своята работа като представители на един от най-важните органи на ЕС – Европейската комисия.

Следващите срещи в рамките на европейската инициатива „Заедно на училище" са със възпитаниците на основните училища „Георги Райчев" и „Георги Бакалов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай