Кметът на Банско открива форум в Брюксел

 Кметът на Банско открива форум в Брюксел | StandartNews.com

Банско. В Европейския парламент и Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони ще се състои обществен дебат „За устойчиво развитие на планинските региони в Европа 2014 – 2020 г.". Форумът е по инициатива на ЕНП и ще бъде на 3 април в Брюксел. Негови домакини са българските евродепутати Мария Габриел и Владимир Уручев, както и Карлос Пинто – председател на Европейската асоциация на избраните представители на планинските региони.

Събитието ще открие кметът на Банско Георги Икономов, който е председател на УС на Асоциацията за развитие на планинските общини в Република България. Темите на дебата са разделени в два работни панела – „Състояние и предизвикателства пред планинските райони" и „Европейски действия за подобряване на ситуацията в планинските райони".

Георги Икономов сподели, че освен приветствие към участниците, той ще направи изказване за състоянието и предизвикателствата пред планинските региони в България. Градоначалникът изрази надеждата си, че дебатът няма да остане само в сферата на концепциите, а ще даде отговори на наболели въпроси, защото такива са очакванията на хората от планинските райони в България, които живеят, работят и отглеждат децата си при специфични условия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай