Генерал Николай Николов: Доволен съм от създадената добра координация на Кризисния щаб в Кърджали

 Генерал Николай Николов: Доволен съм от създадената добра координация на Кризисния щаб в Кърджали | StandartNews.com

В момента ЕСО прави проба за възстановяване на захранването с електричество в Ардино и подстанция „Бял извор", съобщи областният управител на Кърджали Илия Илиев. Той уточни, че това е станало възможно на добрата координация между Областния кризисен щаб и екипите на EVN- България. От Кризисния щаб са съдействали за набирането на дървосекачи, които да разчистват терена, защото се губи много време в отстраняван на падналите дървата. В сряда екипи са обходили местата, където е 80% от елмрежата.

Имало е 70 счупени стълба, които временно ще бъдат заменени с дървени стълбове, за да захранят с ток по-бързо населените места. Осигурена е била и нужната техника от пожарната и Горското. Илиев посочи, че е във връзка с кметовете на всички общини и е реагирано на всички сигнали за болни и бедстващи хора, като са извозени до лечебни заведени. Тази сутрин е изпратен камион с хляб за община Крумовград, а вчера са доставени лекарства за болницата в Ардино.

Областният управител Илия Илиев съобщи, че постепенно област Кърджали излиза от кризисната ситуация. На места по общини все още се работи, за да се достигне до всяко едно населено място.По последна информация, 95% от републиканската пътна мрежа в региона вече е проходима.

В Къджалийско от началото на бедствената ситуация на тел.112 са постъпили и обработени 2356 сигнала. От тях 218 са към спешна помощ, а 383 към пожарната. 800 от обажданията били насочени към специализираните служби. Директорът на ГД „ПБЗН" генерал Николай Николов, който пристигна в региона, подчерта добрата работа на Кризисния щаб в Кърджали. "Доволен съм от създадената добра координация и благодаря на всички, които взеха участие в решаването на тази тежка задача. Искам да поздравя момчета от пожарната", подчерта ген.Николай Николов.Той не отхвърли вероятноста пожарникари от вътрешността на страната да се включат в помощ на колегите си в Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай